Hírmorzsa

Tudta-e, hogy a Svédmasszázs jótékonyan hat az izomrendszerre és rendszeres masszázzsal elkerülhető, illetve megszüntethető az izmok fájdalmas merevsége és az izomcsomók, melyek az ülőmunkát végzők és sportolók körében olyannyira jellemzők?
 

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 15 vendég böngészi
Ayurvédikus gőzölés PDF Nyomtatás Email

Swedana, azaz gőzölés, melegítés, puhítás. Valamennyi ayurvédikus masszázs végső lépése a test átgőzölése. Különleges eljárás, de az Ayurvédában mindennapos. 

Az Ayurvédiában a kezdetektől fogva fontosnak tartjuk az ayurvédikus tradíciók megőrzését. A gőzölés nem egy opcionálisan választható szolgáltatás, hanem fontos, hogy minden testkezelés ezzel a nagyon kellemes rítussal végződjön. Miért fontos a gőzölés?

-        az ayurvédikus masszázs során alkalmazott fogások és bőséges meleg olajozás segíti a testben megtelepedett méreganyagok fellazulását. A gőz segítségével ezek a nem kívánatos anyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, s ezáltal könnyebben eltávoznak testünk csatornáin keresztül

-        a gőzölés hatására az alkalmazott hidegen sajtolt organikus olajok hatékonyabban jutnak el szervezetünk sejtjeihez.

-        a meleg gőz oldja az izmok fájdalmas merevségét, kötöttségét, ezenkívül az elme szorongó, kifáradt állapotait is csodásan kezeli! Az idegrendszer csak profitál a gőzölő eljárással!

Mi történik, ha az ayurvédikus masszázst nem követi gőzölés?

Mindaz, amit fellazítottunk és előmozdítottunk a szövetek mélyéről, átterjedhet a környező szövetekre. A gőzölés azonban a cseppfolyósítás által segíti a szövetekből való eltávozást és a testből történő kiürítést.

A gőzölés (swedana) kivitelezésének több lehetséges módja is van. Az Ayurvédiában kétféle módon támogatjuk vendégeink szépülését, méregtelenedését.

Az egyik mód, a nadi swedana, amely kozmetikai vapozonon keresztüli gőzölést jelent. Ennek a gőzölési formának a pozitív oldala, hogy bár melegít, de nem éri egyszerre az egész testet. Vannak olyanok, akik nem szeretik a tömény meleget, sőt, nem is kezelhetők nagyfokú melegítéssel, pl. szívbetegek.

A másik mód, a swedana dobozban történő gőzölés. Ezen gőzölés során a testet egyformán éri a gőz minden pillanatban. A zárt doboz, melyből a fej a szabad levegőn van, felejthetetlen és intenzív verejtékező élményt ad annak, aki ezt választja. Az Ayurvédiában ülő dobozzal várjuk kedves vendégeinket! Pár képe központunk Swedana dobozáról:

 

 

Ki nem használhatja a Swedana dobozt?

-        kezeletlen magas vérnyomásos, szívbeteg emberek

-        gyulladt bőrbetegséggel küzdők

-        várandós/szoptató anyák

-        idős, legyengült szervezet

-        lábszárfekély, trombózis esetén

-        érszűkület, érelmeszesedés esetén

-        bármilyen akut gyulladás során

-        lázas állapotban

-        daganatos betegség esetén

Az Ayurvédiában elérhető mindkét gőzölési mód.

Az Abhyanga masszázsunk után automatikusan a nadi swedana eljárást alkalmazzuk. Ez a gőzölés az Abhyanga masszázs szerves részét képezi, a gőzölésnek nincsen külön díja, azt tartalmazza az Abhyanga masszázs ára.

A swedana doboz használata külön szolgáltatási díjjal rendelkezik. Abhyanga, Udwartan masszázsok során amennyiben ön ezt a gőzölési módot választja, 2000 Ft külön díjat számolunk fel.

Várjuk önt szeretettel masszázsainkra!

 

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates