Hírmorzsa

Tudta-e, hogy a Svédmasszázs jótékonyan hat az izomrendszerre és rendszeres masszázzsal elkerülhető, illetve megszüntethető az izmok fájdalmas merevsége és az izomcsomók, melyek az ülőmunkát végzők és sportolók körében olyannyira jellemzők?
 

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 17 vendég böngészi
Ayurvédikus szépségápolás PDF Nyomtatás Email
Indiai tanulmányutam során elsajátított Ayurvédikus szépségápolási eljárásokkal szeretném megismertetni kedves Vendégeimet! Ebben a cikkben részletesen olvashat az Ayurvédikus szépségápolás alapfilozófiájáról, céljairól és hatásairól.

Az Ayurvéda 5 elem tana szerint az Univerzumot éppúgy, mint a testünket felépítő elemek (éter, levegő, tűz, víz, föld) alul-, túl- vagy normál szintű jelenléte figyelhető meg a szervezet felépítése, illetve a bőrünk tulajdonságait szemlélve. Így az Ayurvéda szerint megkülönböztetünk Vata (éter-levegő), Pitta (tűz), Kapha (víz-föld) illetve Vegyes típusú bőrt.
 
A Vata típusú bőr vékony, finom pórusú, hideg tapintású, foltokban száraz és durva tapintású, jellemző lehet rá: a bőrkeményedés, a száraz kiütések és a száraz ekcéma.
 
A Pitta típusú bőr világos színű, szeplő, puha és meleg tapintású, jellemző bőrproblémái: kiütések, gyulladások, viszketés, idő előtti ráncosodás, mitesszerek, érzékenység a fényre és a hőre.
 
A Kapha típusú bőr vastag, sápadt, nyirkos, puha és hideg tapintású, tág pórusú, zsíros és olajos.
 
A Vegyes típusú bőr hordozza az előző három bőrtípus sajátosságait.
 
Az Ayurvédikus arckezelések sajátossága abban rejlik, hogy mindegyik kezelés egyénreszabottan történik, más-más gyógyhatású anyagokat felhasználva.
A szépészeti eljárások során olyan tisztító, hidratáló és természetes gyógynövényalapú készítményeket használok, melyek:
  1. 100% természetes és növényi hatóanyagokat tartalmaznak
  2. Mentesek mindenféle tartósítószertől és vegyi anyagoktól
  3. Állatkísérletekkel nem tesztelték őket
  4. Különlegesek, hiszen a messzi Indiából érkező gyógyhatású készítményekről van szó
  5. Mivel nincs alkoholtartalmuk, így nem szárítják a bőrt, és nem bontják meg a bőr természetes flóráját
 
Az arckezelések célja:
 
  1. A bőr egyensúlyi helyzetének visszaállítása, megőrzése, melynek során a szervezetet felépítő őselemek kiegyensúlyozottan képesek bőrünk természetes szépségét megőrizni és a környezeti ártalmas hatásoktól megóvni.
  2. Személyreszabott kezelések szolgáltatása a bőr előzetes feltérképezése alapján
  3. A gyógyhatású anyagok eljuttatása sejt szintre a gyógynövényes gőzfürdő által, hogy azok ne csak a bőr felső rétegeiben fejtsék ki hatásukat, hanem beépülve a sejtekbe belülről tápláljanak
 
Az arckezelést mindig megelőzi a fej, a nyak-vállöv és az arc masszázsa, marmamasszázsa és gyógynövényes átgőzölése, puhítása. Ennek hatásmechanizmusa a következő:
 
  1. Az arc marmamasszázsa rendkívüli módon képes feszültségmentesíteni nem csak az arcot, de a test távolabbi részeire is hatást gyakorolva az egész testre gyakorolt hatása üdítő, felszabadító, nyugtató.
  2. A gyógyolaj salaktalanító hatásának köszönhetően a testben felgyülemlett méreganyagok fellazulnak és a gyógynövényes gőzölés hatására cseppfolyóssá válva hagyják el a szervezetünket. A meleg gőzölésnek köszönhetően bőrünk pórusai kitágulnak és a gyógyanyagok a tág pórusokon keresztül eljutnak a test mélyebb rétegeibe és sejtszinten fejtik ki gyógyító hatásukat.
 
Figyelem! A kezelés nem tartalmazza az arcbőr megtisztítását a pattanásoktól és a mitesszerektől, nem avatkozik be durván a bőr flórájába.

 
RocketTheme Joomla Templates