Hírmorzsa

Tudta-e, hogy az Ayurvédikus masszázsok során előzetes elemzés segítségével győződünk meg mindenki egyéni testalkatáról/személyiségéről és ehhez mérten választunk olajat a kezeléshez?

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 13 vendég böngészi
Ayurvédikus szépségápolás PDF Nyomtatás Email
Indiai tanulmányutam során elsajátított Ayurvédikus szépségápolási eljárásokkal szeretném megismertetni kedves Vendégeimet! Ebben a cikkben részletesen olvashat az Ayurvédikus szépségápolás alapfilozófiájáról, céljairól és hatásairól.

Az Ayurvéda 5 elem tana szerint az Univerzumot éppúgy, mint a testünket felépítő elemek (éter, levegő, tűz, víz, föld) alul-, túl- vagy normál szintű jelenléte figyelhető meg a szervezet felépítése, illetve a bőrünk tulajdonságait szemlélve. Így az Ayurvéda szerint megkülönböztetünk Vata (éter-levegő), Pitta (tűz), Kapha (víz-föld) illetve Vegyes típusú bőrt.
 
A Vata típusú bőr vékony, finom pórusú, hideg tapintású, foltokban száraz és durva tapintású, jellemző lehet rá: a bőrkeményedés, a száraz kiütések és a száraz ekcéma.
 
A Pitta típusú bőr világos színű, szeplő, puha és meleg tapintású, jellemző bőrproblémái: kiütések, gyulladások, viszketés, idő előtti ráncosodás, mitesszerek, érzékenység a fényre és a hőre.
 
A Kapha típusú bőr vastag, sápadt, nyirkos, puha és hideg tapintású, tág pórusú, zsíros és olajos.
 
A Vegyes típusú bőr hordozza az előző három bőrtípus sajátosságait.
 
Az Ayurvédikus arckezelések sajátossága abban rejlik, hogy mindegyik kezelés egyénreszabottan történik, más-más gyógyhatású anyagokat felhasználva.
A szépészeti eljárások során olyan tisztító, hidratáló és természetes gyógynövényalapú készítményeket használok, melyek:
  1. 100% természetes és növényi hatóanyagokat tartalmaznak
  2. Mentesek mindenféle tartósítószertől és vegyi anyagoktól
  3. Állatkísérletekkel nem tesztelték őket
  4. Különlegesek, hiszen a messzi Indiából érkező gyógyhatású készítményekről van szó
  5. Mivel nincs alkoholtartalmuk, így nem szárítják a bőrt, és nem bontják meg a bőr természetes flóráját
 
Az arckezelések célja:
 
  1. A bőr egyensúlyi helyzetének visszaállítása, megőrzése, melynek során a szervezetet felépítő őselemek kiegyensúlyozottan képesek bőrünk természetes szépségét megőrizni és a környezeti ártalmas hatásoktól megóvni.
  2. Személyreszabott kezelések szolgáltatása a bőr előzetes feltérképezése alapján
  3. A gyógyhatású anyagok eljuttatása sejt szintre a gyógynövényes gőzfürdő által, hogy azok ne csak a bőr felső rétegeiben fejtsék ki hatásukat, hanem beépülve a sejtekbe belülről tápláljanak
 
Az arckezelést mindig megelőzi a fej, a nyak-vállöv és az arc masszázsa, marmamasszázsa és gyógynövényes átgőzölése, puhítása. Ennek hatásmechanizmusa a következő:
 
  1. Az arc marmamasszázsa rendkívüli módon képes feszültségmentesíteni nem csak az arcot, de a test távolabbi részeire is hatást gyakorolva az egész testre gyakorolt hatása üdítő, felszabadító, nyugtató.
  2. A gyógyolaj salaktalanító hatásának köszönhetően a testben felgyülemlett méreganyagok fellazulnak és a gyógynövényes gőzölés hatására cseppfolyóssá válva hagyják el a szervezetünket. A meleg gőzölésnek köszönhetően bőrünk pórusai kitágulnak és a gyógyanyagok a tág pórusokon keresztül eljutnak a test mélyebb rétegeibe és sejtszinten fejtik ki gyógyító hatásukat.
 
Figyelem! A kezelés nem tartalmazza az arcbőr megtisztítását a pattanásoktól és a mitesszerektől, nem avatkozik be durván a bőr flórájába.

 
RocketTheme Joomla Templates