Hírmorzsa

Tudta-e, hogy a Svédmasszázs jótékonyan hat az izomrendszerre és rendszeres masszázzsal elkerülhető, illetve megszüntethető az izmok fájdalmas merevsége és az izomcsomók, melyek az ülőmunkát végzők és sportolók körében olyannyira jellemzők?
 

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 11 vendég böngészi
Lávaköves masszázs PDF Nyomtatás Email
Írta: administrator   
2012. július 08. vasárnap, 21:27
 A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, a kínaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített, és testre helyezett köveket és ásványokat.  
A lávaköves masszázs speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálhatók az energiaközpontúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei. A kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, felmelegített szürkés-fekete bazaltköveket, márványköveket használunk. A lávaköves masszázs azon elven alapszik, hogy a bazaltkövek sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, és energiájuk, rezgésszámuk a legmagasabb. A szürkés, fekete lávaköveket forró vízfürdőben min. 50 C-ra felmelegítjük egy erre alkalmas készülék segítségével. A készülék melegentartó funkciójával biztosítja a megfelelő hőfokot a kövek számára.  
 
 
A kövekkel történő lávaköves masszázs előtt átmasszírozzuk az egész testet a svédmasszázs fogásaival, hogy fellazuljon az izomzat és minél hatékonyabb legyen a masszázs, majd a masszírozandó területet bekenjük aromaterápiás olajjal,  és az egész testet átmasszírozzuk a felmelegített lávakövekkel. Az illóolajok a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és sokkal mélyebbre hatolnak, így fokozottabban fejtik ki hatásukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül, és csodálatos változáson megy át.
 
A masszázsolaj, illóolaj összeállítása egyénre szabottan történik, mivel a különféle illóolajok használatával más-más aromaterápiás eredményt érhetünk el. A kezelés során használt leggyakoribb illóolajok a mogyoróolaj, napraforgó olaj, mandula olaj.

A masszázs célja


A lávaköves masszázs célja szövetekben lévő oxigén stimulálása és a kezelés érzéki hatásának optimális növelése. Az egész masszázs sajátos ritmusban zajlik. A kövekből áradó melegség, valamint a határozott masszázs mozdulatok együttesen fokozzák a vér- és nyirokkeringést, elősegítve a salakanyagok hatékonyabb ürülését. A lávaköves masszázs segítségével megszűnnek az izomfájdalmak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, és megindul a szervezet intenzív méregtelenítése, nagymértékben javul immuntevékenysége.
 

A lávaköves masszázs általános hatásai

-  javítja a helyi keringést, a vér jobban átjárja a szöveteket, elősegítve a toxikus anyagok kiürülését
-  erősíti az immunrendszert
-  csökkenti a stresszt
-  csökkenti a magas vérnyomást
-  optimalizálja a verejték elválasztását
-  nyugtató, fájdalomcsillapító hatású
-  csökkenti az izomfeszülést, a helyi krónikus gyulladásokat.
 
A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, általa egy álomszerű állapotba jutunk, amelyhez hozzásegít a kezelés alatt lejátszott csodálatos zenei „aláfestés”.
 
Mindezek ékes  bizonyítéka  többek között egy 1 éven át, hetente, illetve kéthetente visszajáró masszázsvendég példája, akinek a lávaköves masszázs jelentette a teljes kikapcsolódást, illetve a mindennapos, nagyon komoly stressz által okozott idegfeszültség teljes feloldását. Rendszerint végigaludta a kezelés ½   részét, de új emberként ébredt fel.

A lávaköves masszázs nem ajánlott

-  Szív- és érrendszeri megbetegedések esetében,
-  magas vérnyomás esetén,
-  tüdő- és légzésproblémáknál,
-  egyes máj- és epebetegségeknél,
-  húgyúti- és bélrendszeri problémáknál,
-  terhesség utolsó harmadában,
-  illetve menstruáció idején. 
 
RocketTheme Joomla Templates