Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

A fejfájások kezelése masszázzsal gyógyszerek nélkül PDF Nyomtatás Email

 A fejfájásokat több csoportba sorolhatjuk. Általában elmondható, hogy jellegzetes okkal indulnak, és jellegzetes helyen érezzük őket. A különböző típusoknál a fejfájás erőssége és lokalizációja eltérhet. 

Migraine (Migrén) - ez egy jellegzetesen visszatérő, hirtelen fellépő féloldali fejfájás. Gyakran rossz közérzet, hányás, fénykerülés, hányinger kíséri. Az erőssége lehet közepes és súlyos, tartama a 4-48 órát is elérheti. Gyermekkortól-felnőttkorig kialakulhat bármikor, általában nőknél gyakoribb. Ami kiválthatja:

  ‒        megerőltetés, erős menstruációs, bizonyos ételek, alkohol.

 A migrénes fejfájás általában családi halmozódást is mutat. Mielőtt egy migrénes fejfájás elindul, jellegzetes tünetek jönnek: szikralátás, látótérkiesések, zsibbadásos érzetek. Ezek a tünetek akkor szűnnek meg, amikor a migrénes fejfájás elindul. Kezelése: enyhe esetben ágynyugalom, csendes szobában, fájdalom –és hányáscsillapítók, súlyosabb esetben erősebb migrénellenes szerek.
 
 
Tensiós fejfájás. A tension szó feszültséget jelent. Ez az a fejfájás az, ami leggyakrabban akkor érint minket, ha ingerültek, feszültek vagyunk hosszú ideje.  Ez egy tartós, nem pulzáló fejfájás, ami lehet egy oldali, de lehet kétoldali is, ami mindig a tarkó irányából indul, érintheti a halanték –és homloktájat is. Hosszú hónapokig is eltarthat, oka lehet nagyobb depresszió is. Gyógyszeres kezelése feszültségoldó –és depresszió elleni szerek adásával történik, de ezekhez nagyon hamar hozzá lehet szokni és kialakulhat egy egyfajta analgeticum-okozta fejfájás a tensiós fejfájás helyett.
 
A többi fejfájás típusnál általában valamilyen szervi rendellenesség áll, ami okozza azt, pl. agydaganat, tumor, nyaki csigolyadeffektus, súlyosabb epilepsziás gócpont… ezekre számos orvosi vizsgálat tud fényt deríteni MRI, CT, lumbalpunkció, angigráfiás vizsgálat.
 
Fejfájást okozhat még az oxigénellátás zavara az agyban, nyakban pl. ha a nyaki csigolyák nagyobb nyomás alatt vannak. Ebben az esetben ember hajlamos a migrénre is, hiszen annyira nyomódnak a csigolyák és a környező területek, hogy a nyaki, agyi vérellátás, anyagcsere csökken. Ez okozhat látásproblémákat, fejfájást, stb. 
  
 
Hogyan tud segíteni a masszázs a fejfájás, migrén problémáján gyógyszerek nélkül?
 
Először is svédmasszázzsal megfelelően fellazítjuk az izmokat, oldjuk az idegrendszerben a blokkokat, ezáltal a feszültég csökken az egész szervezetben. Az ellazult izmok vérellátása javul, így az oxigénhiány pótlódik a fejben és a nyaki területeken. A beszűkült nyaki mozgásokat tovább oldjuk a nyaki- és a háti szakasz passzív ízületi kimozgatásával.
 
Az ízületek helyretételével pedig a nyaki, háti, stb. csigolyák között olyan blokkokat teszünk helyre, amelyek akár több éves migrén, fejfájás kiváltó okai voltak, mivel folyamatosan feszülés alatt álltak.
 
A hatás az lesz, hogy a fejfájás azonnal megszűnik, nincs szükség stresszoldókra, fájdalomcsillapítókra és izomlazítókra sem. A szervezetben pedig beindul az öngyógyítás folyamata. 
 
RocketTheme Joomla Templates