Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Ayurvéda, az élet tudománya PDF Nyomtatás Email
Az Ayurvéda Indiából származó, évezredes gyógyító filozófia, mely magába foglalja az emberi életről alkotott valamennyi tudást. Holisztikus szemléletű filozófia, egy olyan egységes egész, mely elsődlegesen nem a betegségek fizikai okát vizsgálja, hanem magyarázatot keres a betegségek kialakulásának lelki hátterére.Teszi ezt az embert körülvevő környezet változásainak, az életmód és az ember tudati képzeteinek (félelmeinek és vágyainak) elemzésével.
 
 
Az Ayurvéda alapfilozófiája szerint az emberi szervezetet éppúgy, mint a fizikai világot és környezetünket, 5 őselem építi fel. Ezek az elemek az éter, a levegő, a tűz, a víz és a föld. Az egyes elemek harmonikus egyensúlya eredményezi az ember testi- és lelki egyensúlyát, az elemek felborulása a szervezeten belül, - tehát az egyes elem, vagy elemek túl-illetve alulműködése- okozza az emberi lélek és ezáltal a test megbetegedéseit.
 
Az Ayurvéda legfőbb célkitűzése az egészség megőrzése egy egészséges emberben. Ebben segítségére vannak azok a napi és szezonális rutinok, melyeket betartva az emberek hosszú ideig élhetnek harmonikus életet. A különböző rutinok mellett a testi egészséget befolyásolja a megfelelő táplálkozás, a mindennapos mozgás, életmód, a lelki béke, a felszabadulás állapotát segítő meditáció és a jóga. Az egészség megtartásához természetes alapanyagú készítményeket használnak, mint például 100% növényi tartalmú olajokat, gyógynövényeket, különböző ásványi anyagokat és növényi alapú gyógyhatású készítményeket.
 
Az Ayurvédikus gyógyítás alapját képezik a különböző ayurvédikus személyiség- és testtípusok, az ún. Prakrutik. Attól függően, hogy kiben melyik őselem van dominánsan többségben, különböző ayurvédikus embertípusokról beszélünk. Minden ayurvédikus kezelés, többek között a masszázshoz használt gyógyhatású olajok milyensége is az adott személy Prakrutijától függ. Ebből következik, hogy az Ayurvéda a gyógyításban nem sémákat használ, hanem egyénileg, minden emberre személyre szabottan javasol terápiákat és gyógyító anyagokat, mindenkinek a személyes ayurvédikus testtípusának megfelelően.
 
Bár az Ayurvéda az évezredek során sokat fejlődött, mégis megőrizte eredeti törekvéseit és képes a ma emberének is hatékony válaszokat adni egészségének megőrzéséhez.
 
RocketTheme Joomla Templates