Hírmorzsa

Tudta-e, hogy a Svédmasszázs jótékonyan hat az izomrendszerre és rendszeres masszázzsal elkerülhető, illetve megszüntethető az izmok fájdalmas merevsége és az izomcsomók, melyek az ülőmunkát végzők és sportolók körében olyannyira jellemzők?
 

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 6 vendég böngészi
Amit jó, ha tudunk a nyirokrendszerről PDF Nyomtatás Email
Szervezetünk fenntartója és működtetője a vérkeringés valamint a limfatikus keringés. A vérrendszert, melynek mozgató központja a szív, mindenki jól ismeri. Az artériák, valamint vénák áramlása biztosítja a megfelelő oxigénellátást sejtjeink számára, valamint a sejt- anyagcsere melléktermékek elszállítását. 
A nyirokrendszer azonos fontosságú a vérkeringéssel a szervezet számára, attól függetlenül, hogy kevesebb szó esik róla a mindennapi élet folyamán.
 
Betegség esetén, a plazmával, fehérvérsejtekkel, antitestekkel teli nyirok átjárja a test minden részét így eltávolítva az idegen vagy esetleg potenciálisan veszélyes anyagokat (vírusok, baktériumok).
 
 

Hogyan tudjuk biztosítani a megfelelő keringését, hiányának hatásai? 

A nyirokrendszer megfelelő keringése külső valamint belső hatások együttes harmóniájából adódik.
 
Belsőleg a keringést nekünk kell biztosítanunk. A megfelelő mennyiségben és minőségben bevitt folyadék szervezetünk számára nélkülözhetetlen tényező, melyet a testsúlyhoz, izommunkához, egészségi állapothoz mérten határozunk meg egy előzetes felmérés alapján.
 
Ha nem iszunk megfelelő folyadékot fáradtak, levertek lehetünk a nap vége felé haladva, dehidratáltsághoz vezetve szervezetünket. Bőrünk száraz lesz, szánk kicserepesedik, vesénk tisztulási folyamatai lelassulnak.
 
Hosszú távon pedig immunrendszerünk legyengülhet, betegesek leszünk, ami a belső PH érték eltolódásának a következménye. Sejtjeink között a folyadék visszatartása fokozódik, és a gravitációnak köszönhetően az alsó végtagon jelennek meg először az erre utaló jelek: fáradt, elnehezülő lábak.
 
Külsőleg viszont nyirokmasszázzsal lehet biztosítani a megfelelő keringését. A szakszerűen képzett masszőr a masszázs előtt egy alapos felmérés után végzi el a nyirokmasszázst, melynek időtartalma a szervezet állapotától függően eltérő lehet. 

 

 
RocketTheme Joomla Templates