Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Amit jó, ha tudunk a nyirokrendszerről PDF Nyomtatás Email
Szervezetünk fenntartója és működtetője a vérkeringés valamint a limfatikus keringés. A vérrendszert, melynek mozgató központja a szív, mindenki jól ismeri. Az artériák, valamint vénák áramlása biztosítja a megfelelő oxigénellátást sejtjeink számára, valamint a sejt- anyagcsere melléktermékek elszállítását. 
A nyirokrendszer azonos fontosságú a vérkeringéssel a szervezet számára, attól függetlenül, hogy kevesebb szó esik róla a mindennapi élet folyamán.
 
Betegség esetén, a plazmával, fehérvérsejtekkel, antitestekkel teli nyirok átjárja a test minden részét így eltávolítva az idegen vagy esetleg potenciálisan veszélyes anyagokat (vírusok, baktériumok).
 
 

Hogyan tudjuk biztosítani a megfelelő keringését, hiányának hatásai? 

A nyirokrendszer megfelelő keringése külső valamint belső hatások együttes harmóniájából adódik.
 
Belsőleg a keringést nekünk kell biztosítanunk. A megfelelő mennyiségben és minőségben bevitt folyadék szervezetünk számára nélkülözhetetlen tényező, melyet a testsúlyhoz, izommunkához, egészségi állapothoz mérten határozunk meg egy előzetes felmérés alapján.
 
Ha nem iszunk megfelelő folyadékot fáradtak, levertek lehetünk a nap vége felé haladva, dehidratáltsághoz vezetve szervezetünket. Bőrünk száraz lesz, szánk kicserepesedik, vesénk tisztulási folyamatai lelassulnak.
 
Hosszú távon pedig immunrendszerünk legyengülhet, betegesek leszünk, ami a belső PH érték eltolódásának a következménye. Sejtjeink között a folyadék visszatartása fokozódik, és a gravitációnak köszönhetően az alsó végtagon jelennek meg először az erre utaló jelek: fáradt, elnehezülő lábak.
 
Külsőleg viszont nyirokmasszázzsal lehet biztosítani a megfelelő keringését. A szakszerűen képzett masszőr a masszázs előtt egy alapos felmérés után végzi el a nyirokmasszázst, melynek időtartalma a szervezet állapotától függően eltérő lehet. 

 

 
RocketTheme Joomla Templates