Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Lávaköves masszázs PDF Nyomtatás Email
Írta: administrator   
2012. július 08. vasárnap, 21:27
 A lávaköves masszázs több ezer éves múltra tekint vissza, az amerikai indiánok, az indiaiak, a kínaiak, de egyes források szerint még az ősmagyarok sámánjai is használták gyógyításhoz a felmelegített, és testre helyezett köveket és ásványokat.  
A lávaköves masszázs speciális masszázstechnikára épül, a masszázs elemeiben megtalálhatók az energiaközpontúság, az akupresszúra és az aromaterápia egyes elemei. A kézzel történő masszázs helyett vulkáni eredetű, simára csiszolt felületű, felmelegített szürkés-fekete bazaltköveket, márványköveket használunk. A lávaköves masszázs azon elven alapszik, hogy a bazaltkövek sokáig megtartják magas hőmérsékletüket, és energiájuk, rezgésszámuk a legmagasabb. A szürkés, fekete lávaköveket forró vízfürdőben min. 50 C-ra felmelegítjük egy erre alkalmas készülék segítségével. A készülék melegentartó funkciójával biztosítja a megfelelő hőfokot a kövek számára.  
 
 
A kövekkel történő lávaköves masszázs előtt átmasszírozzuk az egész testet a svédmasszázs fogásaival, hogy fellazuljon az izomzat és minél hatékonyabb legyen a masszázs, majd a masszírozandó területet bekenjük aromaterápiás olajjal,  és az egész testet átmasszírozzuk a felmelegített lávakövekkel. Az illóolajok a felhevített bőrbe sokkal könnyebben és sokkal mélyebbre hatolnak, így fokozottabban fejtik ki hatásukat, a lélek pedig meditatív állapotba kerül, és csodálatos változáson megy át.
 
A masszázsolaj, illóolaj összeállítása egyénre szabottan történik, mivel a különféle illóolajok használatával más-más aromaterápiás eredményt érhetünk el. A kezelés során használt leggyakoribb illóolajok a mogyoróolaj, napraforgó olaj, mandula olaj.

A masszázs célja


A lávaköves masszázs célja szövetekben lévő oxigén stimulálása és a kezelés érzéki hatásának optimális növelése. Az egész masszázs sajátos ritmusban zajlik. A kövekből áradó melegség, valamint a határozott masszázs mozdulatok együttesen fokozzák a vér- és nyirokkeringést, elősegítve a salakanyagok hatékonyabb ürülését. A lávaköves masszázs segítségével megszűnnek az izomfájdalmak, felgyorsulnak az anyagcsere folyamatok, és megindul a szervezet intenzív méregtelenítése, nagymértékben javul immuntevékenysége.
 

A lávaköves masszázs általános hatásai

-  javítja a helyi keringést, a vér jobban átjárja a szöveteket, elősegítve a toxikus anyagok kiürülését
-  erősíti az immunrendszert
-  csökkenti a stresszt
-  csökkenti a magas vérnyomást
-  optimalizálja a verejték elválasztását
-  nyugtató, fájdalomcsillapító hatású
-  csökkenti az izomfeszülést, a helyi krónikus gyulladásokat.
 
A lávaköves masszázs nyugalmat és teljes pihenést biztosít, általa egy álomszerű állapotba jutunk, amelyhez hozzásegít a kezelés alatt lejátszott csodálatos zenei „aláfestés”.
 
Mindezek ékes  bizonyítéka  többek között egy 1 éven át, hetente, illetve kéthetente visszajáró masszázsvendég példája, akinek a lávaköves masszázs jelentette a teljes kikapcsolódást, illetve a mindennapos, nagyon komoly stressz által okozott idegfeszültség teljes feloldását. Rendszerint végigaludta a kezelés ½   részét, de új emberként ébredt fel.

A lávaköves masszázs nem ajánlott

-  Szív- és érrendszeri megbetegedések esetében,
-  magas vérnyomás esetén,
-  tüdő- és légzésproblémáknál,
-  egyes máj- és epebetegségeknél,
-  húgyúti- és bélrendszeri problémáknál,
-  terhesség utolsó harmadában,
-  illetve menstruáció idején. 
 
RocketTheme Joomla Templates