Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Ayurvédikus gőzölés PDF Nyomtatás Email

Swedana, azaz gőzölés, melegítés, puhítás. Valamennyi ayurvédikus masszázs végső lépése a test átgőzölése. Különleges eljárás, de az Ayurvédában mindennapos. 

Az Ayurvédiában a kezdetektől fogva fontosnak tartjuk az ayurvédikus tradíciók megőrzését. A gőzölés nem egy opcionálisan választható szolgáltatás, hanem fontos, hogy minden testkezelés ezzel a nagyon kellemes rítussal végződjön. Miért fontos a gőzölés?

-        az ayurvédikus masszázs során alkalmazott fogások és bőséges meleg olajozás segíti a testben megtelepedett méreganyagok fellazulását. A gőz segítségével ezek a nem kívánatos anyagok fellazulnak, cseppfolyósodnak, s ezáltal könnyebben eltávoznak testünk csatornáin keresztül

-        a gőzölés hatására az alkalmazott hidegen sajtolt organikus olajok hatékonyabban jutnak el szervezetünk sejtjeihez.

-        a meleg gőz oldja az izmok fájdalmas merevségét, kötöttségét, ezenkívül az elme szorongó, kifáradt állapotait is csodásan kezeli! Az idegrendszer csak profitál a gőzölő eljárással!

Mi történik, ha az ayurvédikus masszázst nem követi gőzölés?

Mindaz, amit fellazítottunk és előmozdítottunk a szövetek mélyéről, átterjedhet a környező szövetekre. A gőzölés azonban a cseppfolyósítás által segíti a szövetekből való eltávozást és a testből történő kiürítést.

A gőzölés (swedana) kivitelezésének több lehetséges módja is van. Az Ayurvédiában kétféle módon támogatjuk vendégeink szépülését, méregtelenedését.

Az egyik mód, a nadi swedana, amely kozmetikai vapozonon keresztüli gőzölést jelent. Ennek a gőzölési formának a pozitív oldala, hogy bár melegít, de nem éri egyszerre az egész testet. Vannak olyanok, akik nem szeretik a tömény meleget, sőt, nem is kezelhetők nagyfokú melegítéssel, pl. szívbetegek.

A másik mód, a swedana dobozban történő gőzölés. Ezen gőzölés során a testet egyformán éri a gőz minden pillanatban. A zárt doboz, melyből a fej a szabad levegőn van, felejthetetlen és intenzív verejtékező élményt ad annak, aki ezt választja. Az Ayurvédiában ülő dobozzal várjuk kedves vendégeinket! Pár képe központunk Swedana dobozáról:

 

 

Ki nem használhatja a Swedana dobozt?

-        kezeletlen magas vérnyomásos, szívbeteg emberek

-        gyulladt bőrbetegséggel küzdők

-        várandós/szoptató anyák

-        idős, legyengült szervezet

-        lábszárfekély, trombózis esetén

-        érszűkület, érelmeszesedés esetén

-        bármilyen akut gyulladás során

-        lázas állapotban

-        daganatos betegség esetén

Az Ayurvédiában elérhető mindkét gőzölési mód.

Az Abhyanga masszázsunk után automatikusan a nadi swedana eljárást alkalmazzuk. Ez a gőzölés az Abhyanga masszázs szerves részét képezi, a gőzölésnek nincsen külön díja, azt tartalmazza az Abhyanga masszázs ára.

A swedana doboz használata külön szolgáltatási díjjal rendelkezik. Abhyanga, Udwartan masszázsok során amennyiben ön ezt a gőzölési módot választja, 2500 Ft külön díjat számolunk fel.

Várjuk önt szeretettel masszázsainkra!

 

 

 

 
RocketTheme Joomla Templates