Hírmorzsa

Tudta-e, hogy a Svédmasszázs jótékonyan hat az izomrendszerre és rendszeres masszázzsal elkerülhető, illetve megszüntethető az izmok fájdalmas merevsége és az izomcsomók, melyek az ülőmunkát végzők és sportolók körében olyannyira jellemzők?
 

Ayurvéda tanfolyamok

Az indiai Ayurvéda holisztikus tanításai az Ayurvédiában! Képzéseink: ayurvédikus babamasszázs, ayurvédikus kismama és felnőtt masszázstanfolyamok, ayurvédikus szépségápolás, ayurvédikus életmód tanfolyamok. Ayurvéda Képzések autentikus forrásból!

Részletek oktatási oldalunkon a www.ayurvedaoktatas.hu oldalon!

Online olvasók

Oldalainkat 9 vendég böngészi
Svédmasszázs PDF Nyomtatás Email

A Svédmasszázs egy kifejezetten testet átgyúró, izmokat jól megmozgató, erőteljesebben végzett masszázs. A 19. sz. végén egy svéd vívómester, Henrik Ling fejlesztette ki és határozta meg a svédmasszázs fogásrendszerét.

A svédmasszázs egy igen kedvelt masszázsfajta hazánkban, de Európa szerte is. Rendkívül hatásosan alkalmazható az izomzat rengenerálódásában, melyet a svédmasszázs teljesen kipihentté tesz, oldva az izom minden merevségét, görcsös pontjait, csomóit (ún. fybromialgiás csomók), így az izomerő megnövekszik.

/Simítás/

A svédmasszázs során az alábbi lépéssorokat alkalmazzuk:

-- simítás

-- dörzsölés

-- gyúrás

-- vibráció

-- ütögetés

Amikor valaki először látogat el hozzánk, célzott kérdések segítségével egy kis állapotfelmérést végzünk a masszázs kezdete előtt. Ennek célja az esetleges testi tünetek, fájdalmak, görcsök okának kiderítése, és egy kezelési terv meghatározása. Az első masszázs során kiderül, milyen rendszerességgel érdemes a svédmasszázst ahhoz igénybevenni, hogy a látható és érezhető változások megtörténjenek.

Hogy fájhat e a svédmasszázs?

A fájdalom masszázs közben függ az állapot súlyától, a fájdalom elhelyezkedésétől, az adott személy fájdalomtűrő képességétől. Alapvetően a fájdalom elenyésző, csupán a gócok környéke lehet érzékenyebb. Semmi esetre sem igaz, hogy a jó masszázs fájdalommal jár. Az azonban előfordulhat, hogy érezhető fájdalom, viszont a masszázs után eluralkodik a jóleső megkönnyebbülés érzése.

A svédmasszázs hatáskifejtése

Egy szóval kidejezve: felszabadító. De nézzük a részleteket:

-- a svédmasszázs röviddel elkezdése után felmelegíti a testet. A helyi vérbőség fellazítja a kötőszövetet és az izomzatot, így a változás még könnyebben generálható.

-- az izomzat és a kötőszövet keringése felélénkül, könnyebben jut a szervezet és az izomrendszer oxigéndús vérhez. Az oxigén mindig lazít és oldja a merevséget, így ez most sokkal könnyebben megtörténik.

-- A svédmasszázs oldja a letapadásokat az izomzatban. A mindennapokban érezhető, amikor a hátizom mintegy fojtogatja a gerincoszlopot, erősen rátapad, görcsben tartja. Jelentkeik sokaknál az ún. banyapúp jelensége, a nyakcsigolyák körüli izomzat feltornyosulása. Ez mind azt mutatja, hogy izmaink összeugrottak és nem engednek ebből a görcsből. Itt már segítségre van szükség.

-- a svédmasszázs hatására az emésztőenzimek termelődése élénkül, a bélperisztaltika fokozódik, a szervezet emésztése serkentődik

-- a szövetközti pangó folyadékok, melyek sokszor ödémás, vizesedésre hajlamos végtagokat okoznak, a svédmasszázs hatására a kiválasztórendszerbe kerülnek, ahol vizelet formájában eltávoznak

-- a masszázs látványosan nyugtatja az idegrendszert, a szorongást, a félelmeket, a munkahelyi stressz következményeit

-- a masszázs fokozza a vérkeringést, így a sokakat fogságban tartó fejfájást és migrénes fájdalmakat megszünteti

-- a bőrt ért mechanikai hatások következtében a bőr méregtelenedik, sokkal rugalmasabbá válik, láthatóan megfiatalodik

 

/Gyúrás/

Kiknek ajánljuk a svédmasszázst?

Ajánljuk azoknak:

-- akik stresszes életvitelt folytatnak, alig van idejük saját magukra

-- akik aktív sportolók és a sportolás következtében testük fáradt, izmaik feszültek és kemények

-- azoknak, akik testmozgás hiányában szeretnék izmaikat átmozogtatni, megdolgoztatni a svédmasszázs által

-- akik testében sok a merevség, elég egy mozdulat és görcsbe rándul a test

-- akik nem akarnak mást, csak kiugrani a mókuskerékből pár órára és megpihentetni lelküket

Hogy történik a kezelés?

Tudjuk mennyire fontos, hogy a masszázs ideje alatt a teljes fizikai kényelem biztosított legyen. Ezért korszerű masszázságyakat biztosítunk a hozzánk érkező vendégek részére. Van szélesebb masszázságyunk is, ahol esetleg az erősebb testalkatú vendégeink még kényelmesebbnek érzik a fekvést a masszázs ideje alatt.

A komfortos érzés biztosítása érdekében a kellemesen meleg szobahőmérsékletet a masszázságy fölé elhelyezett melegítő infrapanel használatával biztosítjuk. A test így felülről is melegítve van. A panelt hűvösebb őszi, tavaszi és téli hónapokban használjuk.

A svédmasszázs során krémet vagy aromaterápiás illóolajat alkalmazunk.  Ezek közül választhat a masszázskezelésre érkező vendég. A krémet azonban kiemelnénk, mert alkalmazása jobban lehetővé teszi az izomzat megmunkálását.

/aroma olajok, krémek/

 

A masszázs időtartamát igazítjuk a problémához, illetve az igényekhez. Igénybevehető masszázsidőtartamaink:

-- 45 perces rész svédmasszázs (általában a derék, a hát és a nyak-vállöv masszázsa, vagy a lábak masszázsa, vagy a lábak hátsó felszínének és a hátnak a masszázs, vagy talpmasszázs)

-- 60 perces svédmasszázs (általában a lábak hátsó felszínének+hátnak a masszázsa, beleértve a talpat is)

-- 90 perces teljes svédmasszázs (az egész test masszázsa, beleértve a talpmasszázst, az arcmasszázst, a karok masszázsát, a lábak és a hát masszázsát is)

A svédmasszázst követően lehetőséget biztosítunk a fürdéshez (sampon, tusfürdő, törülköző, hajszárító, papucs rendelkezésre áll).

/Gyúrás/

 A svédmasszázs ellenjavallatai

A Svédmasszázs hatásmechanizmusa miatt egyes esetekben ellenjavalt, mivel olyan folyamatokat katalizál, amelyek hátrányosan hathatnak meglévő kóros állapotokra, illetve nőknél a menstruáció erősödéshez vezethet, terhesség esetén pedig a méh túlzott vérbősége ellenjavallt. 

A Svédmasszázs az alábbi esetekben ellenjavallt: 

 1. Akut gyulladás, lázas állapot
 2. Kiterjedt, nedvedző, fekélyes bőrelváltozás
 3. Fertőző betegség (bőrgomba, TBC, himlők)
 4. Rosszindulatú daganat, közvetlenül műtét után
 5. Menstruáció (az elsõ 2 napon),  terhesség
 6. Elzáródott betegség (pl.: érszükület, viszér, trombózis)
 7. Fokozott vérzékenység, haematóma (vérömleny) 
 8. Pszichiátriai esetek (skrizofrénia, epilepszia, klausztrofóbia)
 9. Cukorbetegség elõrehaladott állapota (pl.: fekélyes alsó végtag, zöldhályog) 
 10. Magas vérnyomás, súlyos szívbetegségek (pl.: peacemaker), érelmeszesedés előrehaladott állapota
 11. Csonttörések, csontritkulás előrehaladott állapota, izületi instabilitás  

 

Számunkra fontos, hogy jól érezd magad nálunk! Ezért a pihentető élményről kellemesen dallamos zenével, finom relaxáló illatokkal és csenddel gondoskodunk.

Valamennyien masszőri képesítéssel rendelkezünk, és vezérelvünk a te teljes regenerálódásod, fájdalmaid megszüntetése, s ezáltal egy jobb közérzet és életmód megalapozása.

Budapesten a 11. kerület háborítatlanul békés, zöld környezetében várunk svédmasszázsra!

 


 

 

 
RocketTheme Joomla Templates